HRSI
Reparatie & Onderhoud

Wat doen wij

De onderneming is gestart in 2008. Henk, die de jaren daarvoor zelf als internationaalchauffeur van wissellaadbakken bij van der Wal transport in Utrecht werkzaam was, kwam onderweg regelmatig voor een voldongen feit te staan. Volle bakken waren afgezet, maar de lege die moesten worden opgezet vertoonden diverse tekortkomingen, dat deze eigenlijk eerst langs een servicepunt moesten, alvorens deze weer beladen konden worden.

Vaak was hiervoor geen tijd, of het servicepunt lag te ver uit de geplande route. Dit moest in zijn ogen anders en na overleg met zijn werkgever, startte hij een mobiele reparatieservice. HRSI was een feit en bleek al snel een succes. Andere transportbedrijven die ook met wissellaadbakken rijden zagen dat ‘v/d Wal transport’ het reparatieprobleem onderweg onder controle kreeg en klopten ook aan bij HRSI. Al snel moest de in eerste instantie bedachte constructie, deels chauffeur en deel reparateur, worden veranderd in volledig reparateur.

De gedrevenheid ín en de passie vóór het werk gaf naar blijk een positieve uitstraling. Het motto `Denken in oplossingen!` werd ook in andere sectoren gezien en gehoord. HRSI werd gevraagd om personeelsdiensten te verzorgen voor terminaltrekkers. We kregen het voor elkaar om een poule samen te stellen en zo ook hier, een probleem voor bedrijven op te lossen. Dit specialistische onderdeel is in 2017 overgenomen door HRSI Detachering en Service.

In onze bedrijfsvoering staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Op velerlei manieren proberen wij al onze handelingen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Echter, duurzaam werken vergt ook energie, maar dan wel die van de menselijke inspanning! Duurzaam ondernemen vraagt om principes. Alleen maar gaan voor het goedkoopste, is niet duurzaam!

Zo zijn we het voorraadbeheer anders gaan doen. Bestellen van onderdelen gebeurt nog maar 1 x per week. Dit vraagt om discipline, want zonder voorraad zitten is uit den boze. Te veel voorraad kost te veel geld. Door een juiste registratie en ervaring, is het mogelijk om de juiste aantallen te bestellen. Daarnaast wordt er gekeken welke pakketdiensten onze leveranciers gebruiken. Deze stemmen we op elkaar af, dan kan alles met één dienst gebracht worden.

Een motorvoertuig verplaatsen kost energie, maar onze service dwingt ons van A naar B te gaan. We doen dit wel bewust. Houden ons aan de maximale snelheid, plegen regelmatig onderhoud, letten op de juiste bandenspanning en tanken, indien mogelijk, brandstoffen die zo 'groen' mogelijk zijn. Regelmatige trainingen in de rijvaardigheid maken dit plaatje compleet.

Accu's van ons gereedschap laden we op via zonne-energie. Door het aanschaffen van een extra accu is het mogelijk om altijd voldoende capaciteit te hebben. Het gereedschap wat gebruik maak van 220 volt draait alleen als het echt nodig is.

Referenties